ŐRSÉGI FÉLMARATON

Kezdőlap

“Tök jó volt...

hogy nem volt tömegnyomor és kényelmesen elfértünk a pályán!” (Péter)

Lefutom

Útvonalinfó! Kicsit másképp!

Szerintünk ez az ország legszebb futóterepe, de elárulok egy titkot: Juli helybéliként rajong a helyszínért, és minket is egyből magával ragadott a táj. Ha már gondolkodtál azon, hogy letérj az aszfaltról, és kipróbáld, milyen is futni az erdei ösvényeken, nálunk ezt megteheted. Ha pedig eddig sem ragaszkodtál az aszfalthoz, akkor nálunk menthetetlenül beleszeretsz a futásba!


Szóval milyen is a mi futópályánk?! A pálya egy 11,55 km-es kör. Őriszentpéterről indulva Nagyrákos és Ispánk településeken át jutsz vissza Őriszentpéterre.

Őriszentpéter központjából indulunk, elfutunk a mentőállomás és számos vendégház előtt (ez a szakasz aszfalt, 1,08 km).

Őriszentpéter, vendégházak - rövid aszfaltos szakasz 

Őriszentpéter határánál érintjük a Zala folyót, majd ezután rákanyarodunk a régi vasúti töltésre, ami földes, bazaltos, kavicsos, de sík terep (2,1 km).

Régi "vasúti töltés"

Ezen az úton érjük el Nagyrákost. A településre beérve a tájház látványa fogad minket, ami önmagában is gyönyörű. Haladunk tovább Nagyrákoson végig aszfaltos úton (1,8 km), játszótér, futballpálya és az őrségi táj látványa előtt, amíg elérjük a település határát, ahol kissé laza szerkezetű, földes, mezei útra lépünk. Ez a szakasz 2,4 km hosszú lesz, enyhe emelkedővel. Az út mellett több hektáron a már-már beérni látszó Őrség „aranya” terül el, amit októberben akár folyékony formában is fogyaszthatunk.

Az Őrség aranya

Nagyjából 7,5 kilométernél érjük el Ispánk határát, ahol már fenyőkkel és tölgyfákkal szegélyezett, erdei kavicsos úton haladhatunk egészen a településig.

A faluba beérve aszfaltos úton folytatjuk tovább, ahol szembe kell néznünk egy meredekebb szakasszal, de nagyon hamar túl is lépünk rajta.

Ispánkon átfutva 9,9 kilométernél érjük el a közutat, ami nagyon gyorsan bevisz minket Őriszentpéter központjába, így elérve a kissé szabálytalan körünk végére.

Ha  az #ŐFM 23 kilométerére neveztél, akkor még egyszer végigfuthatsz ezen a „pályán”. Azt már egy kör után is látni fogjátok, hogy errefelé vétek lenne csak az aszfalton futni!

Ha eddig csak gondolkodtál rajta, hogy elindulj-e, remélem sikerült meggyőznöm arról, hogy neked is itt a helyed velünk 2017. október 22-én, az első az igazi ŐRSÉGI FÉLMARATONON!

Jó futást!

Mesi,

GoodFoot Running Team

HÍRLEVÉL

Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le semmiről.

TÁMOGATÓINK

Kérdésed van, keress bátran:

info@goodfoot.hu
ImpresszumAdatvédelmi SzabályzatVersenyszabályzatGoodFoot Running Egyesület

© 2024 GoodFoot